ANWB Fietscheck

ANWB fietscheck!!

Gratis fietscheck

Is jouw fiets helemaal in orde?

De ANWB Fietscheck: een gratis fietsveiligheidscontrole (t.w.v. € 25) voor houders van de ANWB Fietspas. Met de ANWB Fietspas mag je jouw (elektrische) fiets elk jaar gratis en snel laten checken op de belangrijkste punten door een vakman van een professionele fietsenwinkel bij jou in de buurt. Maak nu een afspraak, want in november krijgen Fietspas-houders 15% korting op onderhoud en reparaties (excl. arbeid) die volgen op de ANWB Fietscheck!

Ben jij ook zuinig op je (elektrische) fiets? Geregeld klein, maar grondig onderhoud voorkomt groter en dus vervelender reparatiewerk en zorgt ervoor dat jouw fiets blijft rijden als een zonnetje. De vakman geeft vervolgens persoonlijk advies over het noodzakelijke onderhoud, eventuele reparaties en goede afstelling, zodat je er weer veilig en probleemloos op uit kan. Of je dit vervolgens ook laat uitvoeren door de fietsenwinkel, beslis je volledig zelf.

Hoe gaat de ANWB Fietscheck in z’n werk?

1. Zoek een fietsenwinkel bij jou in de buurt.
2. Maak een afspraak: telefonisch of in de winkel.
3. Breng je (elektrische) fiets naar de winkel en laat je ANWB Fietspas zien.
4. Geef aan de fietsenwinkel door of je :
    a) Reparaties tot € 50 meteen wil laten verrichten;
    b) Eerst gebeld wilt worden met een prijsopgave;
    c) (Alleen voor elektrische fietsen): voor € 10 je accu wilt laten uitlezen.
5. Haal de fiets af op het afgesproken tijdstip en ontvang het fietscheckformulier.

Waarom een ANWB Fietscheck?

Net als een auto heeft een (elektrische) fiets onderhoud nodig. We maken nogal wat ritjes op de fiets, soms door weer en wind, en daar kan het materiaal onder lijden. Een haperende rem, losschietende handvatten, gladde pedalen of banden, kapotte verlichting, een gebroken ketting… Het zijn bij de ANWB onder leden veelgehoorde ongevalsoorzaken. Daarnaast leidt het laten versloffen van onderhoud vaak tot onverwachte, dure en vervelende reparaties. Zeker nu (elektrische) fietsen steeds uitgebreider, ingewikkelder en kostbaarder worden. Ook aan de afstelling van de fiets blijkt vaker veel te schorten, met alle gevolgen van dien voor het fietscomfort.

Met de ANWB Fietscheck weet je zeer voordelig waar je aan toe bent: de vakman vertelt je precies wat nodig is om je fiets weer helemaal in orde te maken. Zo kom je op de fiets niet voor vervelende verrassingen te staan. Een veilig en vooral fijn gevoel!

Wat wordt er gecontroleerd met de ANWB Fietscheck?

✓ Remmen
✓ Versnelling en ketting
✓ Verlichting en reflectie
✓ Wielen, banden, spaken
✓ Indien gewenst: accu van elektrische fiets (meerprijs: € 10)